Ljudkvaliteten lämnar inget att önska men vi har några andra små anmärkningar.

Då var det dags för ett par extra intressanta hörlurar i form av JBL Everest Elite 700. När denna modell lanserades visade sig ett problem, nämligen att när den hade matchats till en enhet så var den låst till denna. Något som orsakade en hel del skriverier. Som ni förstår var detta vad vi provade först – hur anslutningen via Bluetooth fungerade. Föga förvånande var problemet löst och vi kunde smärtfritt para ihop Elite 700 med otaliga källor, även olika TV modeller.

Hjässbygeln har en oval, snudd på rund form. Denna form i kombination med de mjuka öronkuddarna innebar att hörlurarna kunde bäras i många timmar utan att vi kände något tryck över huvudet.

Läs också: Test – JBL Club One

Du ansluter via Bluetooth (version 4) men kan också använda kabel (3,5 millimeter). Dessvärre saknar kabeln både mikrofon och någon form av styrdon. Du får helt enkelt styra allt via kåporna.

Bra passform och kuddar ger också god passiv brusreducering. Det är dock den aktiva brusreduceringen som är det starka kortet. Den är nämligen justerbar, du kan alltså balansera hur mycket av det externa ljudet som ska blockeras. När den ställdes till högsta reducering blev det i det närmaste tyst och enkelt att fokusera på samtal och annat.

Kalibrera med et knapptryck

Lika intressant är Trunote-tekniken från JBL. Detta är ett system för att med en knapptryckning kalibrera ljudet. Det kan alltså enkelt anpassas utifrån vem som bär lurarna. Ljudkvaliteten är i klass med de som presterar bättre i detta test. Du får klara och höga toner, ett brett mellanregister och en perfekt avvägd bas. Faktiskt upplevdes ljudkvaliteten som riktigt bra oavsett hur hörlurarna användes.

Nackdelar finns dock, som kabeln utan mikrofon och fjärrkontroll. En annan svag punkt är batteriet som inte kan bytas ut. När Bluetooth och aktiv brusreducering används räcker batteriet i cirka tolv timmar vilket är en aning magert. När enheten sedan ska laddas – eller få sin firmware uppdaterad – användes en specialkabel istället för en Micro-USB.

Test: JBL Everest Elite 700
5 / 6 Betyg
För
Rent och mycket bra ljud. Underbar passform. Justerbar brusreduktion.
Emot
Specialkabel för laddning. Sladd utan fjärrkontroll. Lite låg batteritid.
Rekommenderas till
Bekväma hörlurar för långa arbetspass eller för underhållning.

Tillverkare: JBL, www.jbl.com – Cirkapris: 2 290 kr inkl. moms, 1 832 kr exkl. moms – Brusreduktion: Aktiv – Batteritid: 19 timmar – Impedans: XX ohm – Känslighet: 114 dB – Frekvensomfång: 10Hz – 22 kHz – Vikt: 305 gram (XX=Uppgift saknas)

Sidor:
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här