Test: JBL Club One

0
JBL Club One
Club One är de mest kompletta och imponerande headset som JBL tagit fram, i varje fall sett till konsumentsidan.

JBL Club One är ett toppenheadset med aktiv brusreducering som imponerar inom i princip varje område.


JBL Club One
5 / 6 Betyg
3 500 krPris
För
Komplett ljudbild med tydliga höga toner och en kraftig men välbalanserad bas. Bra app, hög komfort, mycket hög kvalitetskänsla.
Emot
Den adaptiva brusreduktionen synkas över båda kåporna och vi hade gärna sett en lösning som synkar per sida då omgivande eller störande element bara behöver vara på en sida. Inte lika imponerande för film som musik.
Rekommenderas till
Behöver du ett brusreducerande headset med bästa musikkvalitet är detta en av de bästa modeller du kan hitta i detta prissegment.


Att JBL, som är en del av Harman Kardon, kan göra musikprylar för alla typer av ändamål vet vi alla. På samma sätt känner även de flesta till att JBL ofta förknippas med ”partyrelaterad” musik med en förhållandevis bastung ljudbild och enheter som visuellt sticker ut på olika sätt. Mycket av detta hitta vi även i Club One, men här presenteras vi även för lite av en ny sida av JBL. En sida som även i större utsträckning tilltalar den mer professionella, audiofil-inspirerade delen av vårt lyssnande.

Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Riktigt bekväma med kåpor som passar de flesta

Redan när vi packar upp headsetet känns det att detta är något extra. Lurarna är gedigna i sin konstruktion men väger trots detta bara knappa 380 gram. De sitter bekvämt med en perfekt balans mellan huvudbågens spänst och dess vaddering över såväl båge som öronkåpor. Detta gör att vi utan bekymmer kan använda headsetet hela dagen utan att det vare sig blir obekvämt eller för varmt. Den ovala designen på kåporna gör även att de passar de flesta öronformer.

På insidan hittar vi ett specialanpassat orange grafen-högtalarelement på 40 millimeter som tillsammans med JBL:s Pro Sound och Hi-Res-optimerade ljud ger en ljudbild som sträcker sig över ett brett spektrum med såväl höga och klara toner, ett detaljrikt och omslutande mellanregister och, som vanligt, en bas som känns i hela kroppen. Men till skillnad från mer traditionella JBL-lurar är dessa betydligt bättre balanserade och basen tar aldrig över och blir jobbig, utan vi får mer en skön klubb- eller livekänsla.

Anpassa ljudbilden i Club One med en app

Genom att komplettera det redan från start snudd på perfekta ljudet rekommenderas även att du laddar hem My JBL Headphones-appen vilken låter dig anpassa EQ-inställningarna helt efter dina preferensramar. För att göra det hela än bättre har JBL utvecklat vad som kallas för True Adaptive-brusreducering. Till skillnad mot traditionella ANC-lösningar (aktiv brusreducering) anpassar sig JBL:s teknik efter omgivningen och mäter av och anpassar ljudet i realtid. Detta gör att vi får samma perfekta ljudbild oavsett omgivning eller störningar från ljudläckage som glasögon eller vridningar på huvudet. Vi ska inte säga att det är den bästa ANC-lösningen vi testat, men den är utan tvekan topp fem. Och tillsammans med en bibehållen ljudprofil känns lösningen i det närmaste komplett. Däremot synkar de båda kåporna och ger samma reduktion över båda, vilket inte alltid är optimalt.

Läs också: Test – JBL Everest Elite 700

När vi så pratar om störande ljud är en nästan lika viktig del mikrofonintegrationen. JBL använder en dubbel mikrofonlösning som effektivt filtrerar bort omgivande ljud och ger oss en tydlig och klar samtalskvalitet. Det är även viktigt när vi använder någon av de integrerade assistenterna från Google eller Amazon, som vi enkelt kommer åt med ett tryck på vänster kåpa.

Två andra funktioner vi uppskattar är Ambient Aware som när funktionen aktiveras förstärker omgivande ljud och Talkthru, vilken sänker musiknivån och förstärker röster från omgivningen vilket underlättar när vi pratar med folk i vår närhet och inte vill ta av hörlurarna. En fördel med den senare är att röster som släpps igenom känns förvånansvärt naturliga, vilket inte brukar vara fallet.

Club One klarar 21 timmar på en laddning

Club One ansluts till valfri källa med Bluetooth 5 och enheten stödjer såväl A2DP 1.3, AVRCP 1.5 som HFP 1.6. För dig som föredrar sladd finns även en 3,5 millimeters port. Enheten har ett batteri på 730 milliampertimmar vilket ger oss knappa 21 timmar med både Bluetooth och ANC aktiverat. Batteritiden ökar till 45 timmar om vi stänger av brusreduktionen. Ett annat plus är att headsetet enkelt kan vikas ihop och placeras i den medföljande bärväskan som även rymmer den medföljande ljudkabeln. Vi får dessutom med en 6,3 millimeters adapter vilket ger oss en högre flexibilitet när det kommer till anslutningar. Det hade varit mycket intressant att se om JBL kunnat göra samma typ av lösning, men med en öppen konstruktion.

SPECIFIKATIONER

  • Tillverkare: JBL, www.jbl.se
  • Cirkapris: 3 500 kr inkl. moms, 2 800 kr exkl. moms
  • Anslutning: Bluetooth 5.0, A2DP 1.3, AVRCP 1.5, HFP 1.6
  • Brusreduktion: Aktiv adaptiv och passiv
  • Batteritid: ca 45 timmar utan ANC, 21 timmar med ANC
  • Vikt: 378,5 gram
  • Element: 40 mm
  • Frekvensåtergivning: 10 – 40 000 Hz
  • Max SPL: 95 dB
JBL Club One
5 / 6 Betyg
3 500 krPris
För
Komplett ljudbild med tydliga höga toner och en kraftig men välbalanserad bas. Bra app, hög komfort, mycket hög kvalitetskänsla.
Emot
Den adaptiva brusreduktionen synkas över båda kåporna och vi hade gärna sett en lösning som synkar per sida då omgivande eller störande element bara behöver vara på en sida. Inte lika imponerande för film som musik.
Rekommenderas till
Behöver du ett brusreducerande headset med bästa musikkvalitet är detta en av de bästa modeller du kan hitta i detta prissegment.

 

Aktuella priser:

priserna presenteras i samarbete med PriceRunner. Specifikationerna kan skilja sig något från den testade produkten.

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här