Benqs nya bildskärm för formgivare har inbyggd dockningsstation i foten och QHD-upplösning.

Med bildskärmen PD2710QC riktar sig Benq mot formgivare som behöver en flexibel skärmlösning och mot arbetsplatser i behov av en enkel hotdesk-lösning som kan delas av flera personer. Den 27 tum stora QHD-bildskärmen (2 560 x 1 440 bildpunkter) har en IPS-panel med 178 graders betraktningsvinkel och 100 procents täckning inom färgspannet sRGB och Rec 709, samt specialfunktionerna CAD/CAM, Animation och Darkroom.

Den integrerade dockningsstationen har en USB C-port, fyra stycken USB 3.1-portar, en ethernetport, en ljudutgång och en Displayport-utgång. USB-C-anslutningen stöder bild, ljud och data, samt kan dessutom förse en bärbar dator med ström, upp till en effekt på 61 watt.

PD2710QC har stöd för MST-teknik, vilket möjliggör seriekoppling av upp till fyra bildskärmar via dockningsstationens Displayport-utgång. Bildskärmen har flexibel höjdjustering med tilt/pivot-funktionalitet och är utöver dockningsstationen i foten dessutom utrustad med en HDMI-port och en Displayport på undersidan av själva bildskärmen.

Benq PD2710QC kan köpas i Sverige från slutet av maj till priset 7 000 kronor inklusive moms.

 

 

Föregående artikelTest: Dyson 360 Eye
Nästa artikelSnabbladdande powerbank med USB-C
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här