Välkända tangentbords- och speltillbehörstillverkaren Cherry kommer med en mus som ska ge en bättre arbetsställning för hand och arm.

Cherry har introducerat en ny trådlös mus för hem- och kontorsanvändning med en unik ergonomisk design – den nya MW 4500. Musens översida har ett handgrepp utformat för handflata och tumme, som lutar i en kraftig vinkel för att ge en bekvämare arbetsställning och mindre belastning på handled och arm.

Greppet har också två programmerbara makronycklar nära toppen. Musens yta har en nötningsbeständig beläggning som ska vara skön att hålla i. För närvarande finns endast en högerhandsversion.

MW 4500 använder en infraröd sensor med tre DPI-inställningar: 600, 900 och 1200 DPI. DPI-inställningarna kan bytas med hjälp av DPI-knappen under rullhjulet. Musen är inte laddningsbar och använder istället två AAA-batterier. En enda LED vid greppets nedre kant indikerar när batterierna börjar ta slut.

För anslutning medföljer en extra liten USB-mottagare som kan lagras i mitten av musen vid transport. Räckvidden är cirka tio meter.

Runt 300 kronor kommer musen att kosta, vilket är ovanligt lågt för något som marknadsförs som ergonomiskt.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här