Hem Fråga experten Hårdvara Ikonproblem med högupplöst skärm

Ikonproblem med högupplöst skärm

2

Fråga

Jag köpte en ny skärm, en Benq PV3200PT 32 tum. Förut hade jag en 27-tumsskärm med upplösning 2 560 x 1 440. Den nya skärmen är högupplöst har 3 840 x 2 160. Alla ikoner till mina skrivbordsgenvägar har försvunnit, även om jag ställer ned upplösningen är de borta.

Namnen på alla genvägarna syns dock, och om jag trycker på namnen startar programmen. Ändrar jag skalan för ikonerna är det samma resultat. Jag har Windows 10 Pro med senaste uppdateringar, senaste Geforce-uppgraderingen och ett Geforce GTX 1080 Ti som grafikkort.

Moderkortet är MSI X99A Gaming Pro. Jag har sökt lite på nätet men inte hittat något relaterat svar. Högerklickar jag under ikontexterna kommer jag till Windows högerklicksalternativ, så det verkar som om inga ikoner är där. Högerklickar jag på texterna händer inget.

Lilljan

Svar

Den första frågan här är om detta är ett rent allmänt Windowsproblem som uppstått eller om det specifikt har med skärmens högre upplösning att göra. Försvinner problemet om du kopplar in den gamla skärmen?

Om inte, kan du prova med en systemåterställning, en systemreparation eller med det uppgivet fungerande knepet att använda Registereditorn för att gå till nyckeln HKEY_LOCAL_MACHINE \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrentVersion \ Explorer och radera eller byta namn på nyckeln Shell Icons.

Om det har med upplösningen att göra är det hela betydligt mer mystiskt. Precis som du skriver går det inte att hitta någon sådan information på nätet. Ikonerna borde fortfarande synas, men kan till exempel ha fel storlek eller vara oskarpa.

Från och med våruppdateringen, version 1803, som jag antar att du har, finns nya inställningar för att åtgärda sådant i inställningarna under System > Visningsalternativ > Avancerade skalningsinställningar. Är det dem du testat?

Annars är jag rädd att jag går bet, men publicerar frågan ändå. Kanske någon av våra duktiga läsare har ett bra svar.

 

 

2 KOMMENTARER

  1. Jag har Ultimate Window Tweaker program som gjorde det fel. Efter uppdatering det ultimate windows tweaker kom ikon tillbaks som de ska. Tack för svar.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version