New York Times morgue

New York Times digitaliserar sitt omfattande fotoarkiv med hjälp av Google Cloud. Vissa foton är tagna i slutet av 1800-talet och har aldrig visats offentligt.

New York Times digitaliserar sitt omfattande fotoarkiv med hjälp av Google Cloud. Vissa foton är tagna i slutet av 1800-talet och har aldrig visats offentligt. De fem till sju miljonerna fotografier förvaras i ett gigantiskt arkiv i källaren under New York Times kontor på Times Square. I arkivet – som internt kallas ”the morgue”, bårhuset – finns många bilder som inte existerar någon annanstans i världen. De allra flesta innehåller även handskriven information om när de publicerades och varför.

Med maskininlärningsteknik i Google Cloud Platform kan all bakgrundsinformation som finns på varje bild skannas och kategoriseras med olika taggar. Detta gäller oavsett om den är skriven för hand eller på maskin. New York Times kan även dra nytta av Googles bildigenkänningsteknik för att extrahera ännu mer information från bilderna, vilket gör det enklare att katalogisera och hitta för framtida bruk.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här