Raspberry Pi 3 Model A+

Raspberry Foundation återupptar gamla traditioner och släpper en krympt miniversion av senaste Raspberry Pi – Pi 3 Model A+.

Formfaktorn A+ har inte använts för Raspberry Pi sedan version 1. Men nu kommer den tillbaka för Pi 3+ i form av Model A+, som har måtten 65 x 56 millimeter. Den minskade storleken har man åstadkommit genom att ha endast en USB-kontakt, ta bort nätverkskontakten och krympa minnet från en gigabyte till 512 megabyte.

I övrigt är specifikationerna de samma som för storebror – 1,4 gigahertz, 64-bit ARM Cortex A53-processor och 802.11ac trådlöst nätverk. Och priset är förstås lägre, 25 dollar i stället för 35, vilket i Sverige blir strax över 300 kronor.

Det är också den sista produkten i traditionell Pi-stil. Redan i mars berättade man att plattformen 3+ är den slutliga modellen av den klassiska Raspberry Pi. Vad som kommer därefter har man inte avslöjat, mer än att det kommer att krävas ny design, ny processorarkitektur och ny minnesteknik. Så med 3 A+ avslutar man med stil och börjar fundera på allvar på vad som ska komma sedan.

 

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här