Utmarkelse rek webb 1
DMZ Rekommenderar

Här får du grym brusreducering som inte påverkar ljudkvaliteten, smidig hantering och väldigt bra ljudkvalitet. Sony WH-1000XM3 skäms inte för sig på något sätt, de rekommenderas.

Läs vårt test av uppföljaren – Sony WH-1000XM4

I slutet av 2018 lanserades Sony WH-1000XM3, ett headset med mycket hög komfort. Den vadderade huvudbågen och de mjuka öronkuddarna gör att vi kan bära headsetet under hela dagen. Det är också en gedigen konstruktion, vilket framför allt märks på de ledade och vridbara öronkåporna.

Laddas med USB Typ-C

På höger kåpa finner vi en Typ C-anslutning för laddning och på vänster finns en 3,5-millimeters anslutning samt en kombinerad ström- och parningsknapp för Bluetooth. Där finns också en knapp kopplad till enhetens smarta assistent (Google eller Alexa). När vi får någon form av notifiering kan vi enkelt trycka på denna för att få mejl, SMS eller annan information uppläst.

med en lite yvigare halsduk eller jackkrage hände det att vi stängde av eller tystade musik eller samtal

På höger kåpa finns även andra funktioner. Där kan vi styra volym och byta låt genom att svepa på kåpan. Det är också möjligt att släppa igenom yttre ljud och pausa brusreduktionen genom att placera handen över kåpan. Den senare funktionen är lite känslig, med en lite yvigare halsduk eller jackkrage hände det att vi stängde av eller tystade musik eller samtal.

Annons: Se aktuellt pris hos Netonnet

Riktigt bra ljudkvalitet för både musik som samtal

Ljudkvaliteten är otroligt bra. Den LDAC-baserade överföringen ger äkta High-res audio på upp till 990 kilobit per sekund. Ljudet sträcker sig över hela registret och har rena toner och en kännbar bas. Då flera mikrofoner finns blir även samtalskvaliteten tydlig och brusfri.

Men för att få ut det mesta från dessa lurar bör Sonys app laddas ned. Från den kan vi finjustera både ljudbilden och brusreduktionen. Genom att starta en kalibrering analyserar programmet vår profil och optimerar inställningarna. Skillnaden blir märkbar, ett mycket bra ljud övergår i snudd på perfektion.

Ett sista plus för batteritiden, som uppgår till dryga 27 timmar. För att sedan få nära fem timmar ytterligare behöver du bara ladda under tio minuter.

Av Patrik Wahlqvist

Sony WH-1000XM3
5 / 6 Betyg
För
Otroligt bra ljud och aktiv brusreducering. Perfekt komfort, enastående app, bra batteritid.
Emot
Vi hade gärna sett möjlighet att justera touchfunktionens känslighet.
Rekommenderas till
Ett headset för alla ändamål, med riktigt bra aktiv brusreducering och hög ljudkvalitet.
  • Tillverkare: Sony, www.sony.com
  • Cirkapris: 3 875 kr inkl. moms, 3 100 kr exkl. moms
  • Annons: Se aktuellt pris hos Netonnet
  • Drivenhet: 40 mm
  • Anslutning: 3,5 mm/Bluetooth
  • Frekvensomfång: 4-40 000 Hz
  • Batteritid: 27 timmar
Nyfiken på fler tester av produkter och även jämförande stortester? Du hittar tidningen i butiker men den kan även köpas som lösnummer eller tecknas som prenumeration på https://shop.datormagazin.se.

LÄS OCKSÅ:anc lurar

Jämförande test: Bästa hörlurarna med brusreducering


 

Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

1 KOMMENTAR

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här