Mobiloperatören Tre meddelar att de nu ”tar upp kampen om ADSL-kunderna” i takt med att kopparnätet börjat släckas ned runt om i landet. Med en ny tjänst ska företag nu mota ADSL i grind.

I takt med att Telia börjat riva upp telefonstolpar runt om i landet är det smärtsamt uppenbart för många hur dålig utbyggnaden av den fiberbaserade infrastrukturen är i vårt avlånga land. En lösning är givetvis att förlita sig på trådlös kommunikation i form av 4G-nätet men då anländer nästa utmaning som ett brev på posten. Den utmaningen stavas givetvis datamängd, närmare bestämt i form av hur mycket datatrafik som tillåts per månad. I ett hem med fyra personer, lika många datorer och mobiltelefoner är det inte svårt att bränna igenom åtskilliga mängder data på några få dagar, men Tre har en lösning på det.

Abonnemanget heter 3Bredband Hemma och är en del av vad Tre beskriver som företagets största satsning sedan det bildades. Tre har lagom till nästa år fördubblat antalet basstationer för 4G-trafik i Sverige och för de som är oroliga för att det där ”obegränsade bredbandet” egentligen inte är så obegränsat kan vi meddela att Tre tillåter en användning på upp till 40 gigabyte datatrafik per dygn. Överstiger man den mängden sänks hastigheten till fem megabit per sekund till man bekräftar via SMS till Tre att man faktiskt använder sin bredbandslina och hastigheten ska då återställas igen.

Kostnaden är 399 kronor per månad om man tecknar ett 24-månaders avtal. Som vänner av viss ordning påpekar vi på Datormagazin att öppet köp är en bra grej för att kontrollera så ett abonnemang av det här slaget faktiskt fungerar hemma hos just dig. Lita aldrig på en täckningskarta, som det brukar heta.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här