Hem Artikel Tester Test: Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas formula one team edition gaming chair

Test: Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas formula one team edition gaming chair

0
Noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas Formula One Team
Noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas Formula One Team

Har Nobelchair lyckats leverera den ultimata kombinationsstolen för gaming och kontorsarbete? Japp! Det enda vi har svårt för med Epic Mercedes-AMG Petronas formula one team edition gaming chair är det rekordlånga namnet.

DMZ Rekommenderar

Noblechairs har under flera år gjort sig kända för sina spelstolar av hög kvalitet. Modellerna spänner över tre huvudgrupper med lite olika inriktning. Stolen vi testar i dag kommer som namnet skvallrar om ur Epic-serien där fokus ligger på design och ett förstklassigt materialval och trots att stolarna primärt inriktar sig mot gamers så passar de minst lika bra som rena kontorsstolar.

Välkänt designerteam

Det första som vi märker när stolen kommer till testlabbet är dess höga vikt och mycket kompakta fraktformat där man nästan kan undra hur förpackningen ska rymma hela stolen. Den väger nämligen hela 28 kilo vilket ger en bra fingervisning om dessa gedigna konstruktion. Vad som är kanske mest imponerande är att vi utan problem kan montera ihop den på under tio minuter och till skillnad mot flera modeller från andra tillverkare krävs inga egna verktyg. Allt som behövs följer med.

ANNONS: Köp din Noblechairs EPIC-stol på Webhallen

Stolen har inte bara en gedigen konstruktion utan även rejält tilltagna ytor. Ryggstödet, som för övrigt går att vinkla mellan 90–135 grader är 84 centimeter högt med en innerbredd på 28 centimeter som sedan via de skålade sidovingarna går ut till 51 centimeter. Vi hittar samma lösning på stolsitsen som har ett innermått på 34 centimeter som sedan via sidorna går ut till 57 centimeter vilket ger oss en stabil och behaglig sittkomfort som sedan förstärks ytterligare genom en väl genomtänkt övre del av ryggstödet där vi får utökad plats för axlarna vilket ger oss en perfekt rörlighet.

LÄS OCKSÅ
Test: Noblechairs Hero

Som de flesta redan klurat ut är stolen designat tillsammans med Mercedes-AMG Petronas Formula One Team vilket både märks när det kommer till just de ergonomiska delarna, mer om dessa nedan, men framför allt när vi ser till utseendet. Hela stolen kommer i svart med den klassiska, nästan lysande, gröna AMG Petronas färgen i sömmarna. Vi får även tydliga loggor på både nackdel och medföljande kuddar för svank och nacke.

Stolen levereras med två bekväma avlastningskuddar för svank och nacke och har dessutom en tydlig AMG-profilering vilket ger ett visuellt lyft.

De senare två är faktiskt förvånansvärt bra. Undertecknad brukar aldrig uppskatta dessa kuddar som allt som oftast blir för hårda eller felriktade men här så sitter de som gjutna och avlastar på ett snudd på perfekt vis. Självklart är de justerbara i höjdled för att passa de flesta.

Genomtänkta detaljer i Noblechairs Epic-stol

Stolen har en solid stålkonstruktion som täcks med fast skum där vi ytters hittar PU-läder som ger oss en stol som aldrig blir varm eller obekväm utan som andas och ger oss en kroppsnära känsla. Materialet är dessutom lättskött och tåligt mot både väta och smuts.

LÄS OCKSÅ: Jämförande test: Vi utser vårens bästa chromebook

På sidorna finns stabila, svarta, armstöd vilka kan justeras i sidled. De kan flyttas fram och tillbaka, vinklas inåt samt justeras i höjdled. Detta är kanske inte så unikt men det som sätter pricken över I är knapparna som kontrollerar dessa inställningar. Dessa är nämligen lika stabila och genomtänkte som stolen i sig. Detsamma gäller de tre undre reglagen. Ett som justera stolens gasfjäder och höjd, en som låter oss låsa stolens gungfunktion i önskat läge och det runda reglage som justerar styvheten i gungdelen. Alla sitter på förväntat plats och fungerar perfekt.

Armstöden kan justeras i fyra led och är tillsammans med justeringsknapparna lika gedigna och ergonomiskt korrekta som stolen i sig

Längst ner hittar vi det femaxlade hjulstället i aluminium med dubbelsidiga 60 millimeters hjul som både rullar lätt och tyst. På hjulens utsida har Noblechairs återigen tagit upp den gröna färgen som ligger som en ring på båda sidor. Tillsammans ger detta oss en av de mest kompletta och allsidiga stolar vi testat med en näst intill perfekt komfort och ergonomi med avlastning för både kropp och armar när vi skriver eller spelar.

Det enda vi vill varna lite för är ryggstödets fjäder. Denna är nämligen extremt kraftfull och när ryggstödet monteras finns risken att denna kan skada dig om du inte håller emot när ryggdelen fäts vid höger sida.

Noblechairs EPIC Mercedes-AMG
5 / 6 Betyg
4 690 krPris
För
Lättmonterad, gedigen konstruktion, hög ergonomi, justerbara i de flesta led, mycket hög sittkomfort, stilren och tidlös design.
Emot
Inget direkt, kunde vara trevligt om sidorna på ryggen gått att justera.
Rekommenderas till
Söker du en riktigt bra stol för många timmars arbete eller spelande så är detta ett otroligt bra alternativ.

SPECIFIKATIONER Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas formula one team edition gaming chair

 • Tillverkare: Noblechairs, www.noblechairs.com
 • Cirkapris: 4 690 kr inkl. moms, 3 752 kr exkl. moms
 • Konstruktionsstomme: Stål
 • Yttre material: Hybrid PU/vinyl läder
 • Inre material: Kallgjutet skum
 • Fotställ: Aluminium 5-delat
 • Fjäder: Klass 4 gasfjäder
 • Kuddar: två stycken
 • Justeringar stol: höj- och sänkbar, tiltbar, 90-135 graders ryggjustering
 • Justering armstöd: fram och tillbaka, sidled, höjdled, vinkel
 • Hjul: 5 st 60 mm

 

i samarbete med PriceRunner

 

INGA KOMMENTARER

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här

Annons
×

ANNONS


 


Exit mobile version