Noblechairs Hero
5 / 6 Betyg
4 700 krPris
För
Gedigen konstruktion, trevlig design, bekväm även under långa sittningar. Mängder av justeringsmöjligheter.
Emot
Kostar en hel del. Spakarna känns en aning plastiga.
Rekommenderas till
Noblechairs Hero är en rejäl men ändå diskret stol som är riktigt bekväm. Den passar perfekt för dig som jobbar på dagen och spelar på kvällen.


Vad får man om man byter ut en gammal Ikea-stol i plast mot kontors- och gamingstolen Noblechairs Hero? En bekvämare arbetsdag, en gladare rygg och en mer produktiv redaktör.

DMZ Rekommenderar
DMZ Rekommenderar

Att jämföra Nobelchairs Hero med mitt hemmakontors tidigare stol från Ikea säger förstås inte speciellt mycket. Den sistnämnda kostade någon hundralapp och var inte mycket bekvämare än en pall i metall. Efter ett par veckors jobbande i Noblecharis stol är det dock inget snack om att Hero står på egna ben och är en välkommen ersättare till vilken kontorsstol som helst. Även lite dyrare modeller. Till att börja med har modellen det mesta man kan önska vad gäller funktioner. Den är givetvis höj- och sänkbar, går att luta bakåt (både hela stolen eller enbart ryggstödet), armstöden går att justera åt alla håll och det finns ett svankstöd som går att ställa in med hjälp av en ratt på sidan. Vissa av spakarna och knapparna som används för att utföra justeringarna kan kännas lite klenare än stolen i övrigt, men allt fungerar som det ska och de är enkla att använda.

Stabil och bekväm

Noblechairs Hero är riktigt stor och utformad som de flesta gamingmodellerna på marknaden med sidor som omsluter kroppen en aning likt stolarna i en sportbil. Till skillnad från många konkurrenter gör dock Hero sitt bästa för att smälta in i hem- eller kontorsmiljön snarare än att skrika ut sin närvaro i rummet med grälla färger. För en gubbgamer som undertecknad med coronakontor i vardagsrummet är det helt klart välkommet.

ANNONS:
Se aktuellt pris på Komplett 

Enkel att montera

Monteringen är förresten enkel och från det att jag öppnat paketet till dess att stolen – som väger närmare 30 kilo – var redo att användas tog det cirka en kvart. Man fixar det själv utan problem, men att vara två skadar inte.

Noblechairs Hero – konstläder
Vår stol är klädd i konstläder, men Hero finns även i andra material. Foto: Noblechairs

Vår stol är tillverkad i perforerat konstläder (PU) i svart med svarta sömmar. Modellen finns även med andra material i andra färger för den som vill. PU-modellen går att köpa med det sydda mönstret i ryggen i rött, blått, ”guld” eller vitt (det är fortfarande en ganska diskret design), men det finns även specialupplagor som verkligen sticker ut. Mest iögonfallande är Fallout Vault-Tec Edition.

Noblechairs Hero klarar tungviktare utan problem

Nobelchairs Hero är som sagt en rejäl stol. Den ska klara dig som väger upp till 150 kilo, och det märks i detaljerna. Allt är gediget. Hjulen och den femarmade basen känns riktigt hållbara liksom gasfjädringen och stolen i sig. Sitsen upplevs förvånansvärt fast, men även om jag var rädd för träsmak inom någon timme har jag inte några problem att sitta bekvämt i stolen flera timmar i sträck.

Ryggstödet är närmare 90 centimeter högt och hela stolen mäter mellan 129-137 centimeter. Sittdynan är 52 centimeter bred och 50 centimeter lång. Jag är närmare 190 centimeter lång och för mig är det sistnämnda värdet i kortaste laget. En möjlighet att förlänga sitsen några centimeter, på samma sätt som man kan med vissa bilstolar, hade varit klockrent. Att det saknas är dock ingen dealbreaker och sammantaget sitter jag riktigt bekvämt i Nobelchairs Hero. Tillverkaren skickar med två lösa extrakuddar, en för ryggen och en för nackstödet. De drar ner utseendet en aning när man spänt dem på plats, men eftersom de verkligen gör åtminstone min sittställning skönare är det ”smällar” man gärna tar.

LÄS OCKSÅ
Test: Noblechairs Epic Mercedes-AMG Petronas formula one team edition gaming chair
Test: Backforce One

Nej, nu ska jag dra i högerspaken och fälla ner ryggstödet 125 grader, lägga fötterna på en fotpall och ta en välbehövlig paus.

Noblechairs Hero
5 / 6 Betyg
4 700 krPris
För
Gedigen konstruktion, trevlig design, bekväm även under långa sittningar. Mängder av justeringsmöjligheter.
Emot
Kostar en hel del. Spakarna känns en aning plastiga.
Rekommenderas till
Noblechairs Hero är en rejäl men ändå diskret stol som är riktigt bekväm. Den passar perfekt för dig som jobbar på dagen och spelar på kvällen.


Specifikationer Noblechairs Hero:

 • Tillverkare: Noblechairs, www.noblechairs.com
 • Cirkapris: 4 500 kr
 • Vippfunktion: upp till 11°
 • Armstöd: justerbart i fyra riktningar
 • Lutning ryggstöd: 90°–125°
 • Sitthöjd: ca 48–58 cm
 • Ryggstöd: 87 cm
 • Sammanlagd höjd: ca 129-137
 • Hjul: 60 mm
 • Max-belastning: 150 kg
 • Vikt: ca 28 kg

i samarbete med PriceRunner

 

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här