DMZ Rekommenderar
DMZ Rekommenderar

Snap + powerstation stand är ett batteripack från Mophie för dig som vill ladda telefonen trådlöst och vara säker på att den alltid sitter på rätt plats. Dessutom funkar det som ett smidigt bordsställ.


Mophie Snap + powerstation stand
5 / 6 Betyg
510 krPris
För
Smart magnetlösning som fungerar perfekt. Stabilt ställ. 1/4-tumsgänga för montering i stativ.
Emot
Batteripacket är ganska tungt och klumpigt, men du får å andra sidan mycket kapacitet. Stället på baksidan sitter som berget.
Rekommenderas till
Mophie Snap + powerstation stand är ett bra köp för dig som är ute efter ett batteripack med trådlös laddning. Allra bäst passar det dig med en Iphone med Magsafe.


Mophies tunga powerbank ger dig 10 000 mAh och har flera unika funktioner. Tack vare en inbyggd magnet sitter din telefon alltid på rätt plats så att den trådlösa laddningen fungerar som det är tänkt. Bäst blir det med en nyare Iphone med Magsafe, men tillverkaren skickar även med en tunn cirkelmagnet i paketet som du kan klistra på din gamla mobil oavsett märke.

Snap + powerstation stand - batteripack med stället utfällt
Mophies trådlösa batteripack har en inbyggd magnet och ett smidigt ställ som går att fälla ut ur skalet.

På baksidan av batteripacket hittar vi ett utfällbart stöd som gör att du kan placera batteriet/mobilen på ett bord när det är dags för filmvisning eller videokonferens. Tack vare magneten är det enkelt att växla mellan vertikalt och horisontellt läge på telefonen.

Lutningen justerar du genom att fälla ut stödet olika mycket. Eftersom det inte har några fasta lägen vågar vi inte svara på hur bra det håller över tid, men under vår testperiod på några veckor har vi inte sett några tecken på att det försvagas.

När stödet inte används snäpps det på plats i baksidan av batteriet. Det sitter hårt vilket gör att det aldrig fälls ut av misstag, nackdelen är så klart att det kan vara en aning trögt att lossa.

Du kan givetvis använda mobilen medan den laddas, även om det blir ganska klumpigt.

Magnet medföljer, men funkar ändå bäst med Magsafe

Till vardags använde vi batteripacket till en magsafemobil, men vi testade även att ”uppgradera” en gammal telefon modell större med Mophies tunna magnet.

För att säkerställa att den placeras så bra/centrerat som möjligt får du med en smidig mall i papp som är gjord för att passa telefoner av olika storlek. Magneten fungerade bra även om den inte var tillräckligt kraftfull för att användas med vårt relativt tjocka mobilskal. Tillverkaren har dock en hel serie kompatibla laddlösningar och tillbehör i samma serie, och här finns bland annat genomskinliga skal med en passande magnet inbyggd. Magsafekompatibla skal från Apple eller andra märken bör så klart också funka fint.

Går att fästa på ett kamerastativ tack vare gänga på undersida

Du som streamar och/eller är extra noga med telefonens placering när du deltar i videomöten kan fästa batteripacket på ett stativ. På undersidan finns nämligen en standardgänga på 1/4 tum. Även om vi egentligen aldrig är oroliga över att telefonen ska lossna från sin magnet känns det lite läskigt att låta den ”hänga fritt”.

LÄS OCKSÅ
Batteripack för det längre strömavbrottet

Snap + powerstation stand – med mobil i liggande läge på plats
Magneten gör att telefonen är enkel att ”fästa” i valfritt läge. Bäst blir det med en Iphone med Magsafe.

Snap + powerstation stand laddas via USB-C, samma port används för att ladda externa enheter för dig som föredrar sladd. Batteriet har även en traditionell USB-A-port för samma ändamål.* Med kabel tankas din mobil med en effekt på upp till 20 Watt, maxeffekten halveras när du laddar trådlöst. Paradoxalt nog kan du med Iphone inte utnyttja mer än 15 watt respektive 7,5 watt.

På den högra långsidan av batteripacket hittar vi en liten batteri-indikator bestående av några LED:er. Genom ett tryck på knappen intill kan du se aktuell laddnivå och starta laddningen.

Snap + powerstation stand är en vettig investering

Mophies powerbank kostar cirka 510 kronor i skrivande stund, för dig med en Magsafe-mobil kan det vara en finfin lösning, men givetvis fungerar Mophies trådlösa laddare även med QI-kompatibla enheter utan magnet.

Mophie Snap + powerstation stand
5 / 6 Betyg
510 krPris
För
Smart magnetlösning som fungerar perfekt. Stabilt ställ. 1/4-tumsgänga för montering i stativ.
Emot
Batteripacket är ganska tungt och klumpigt, men du får å andra sidan mycket kapacitet. Stället på baksidan sitter som berget.
Rekommenderas till
Mophie Snap + powerstation stand är ett bra köp för dig som är ute efter ett batteripack med trådlös laddning. Allra bäst passar det dig med en Iphone med Magsafe.

Specifikationer:

  • Tillverkare: Zagg/Mophie, eu.mophie.com
  • Vikt: 545 gram
  • Anslutningar: USB-C (PD)
  • Trådlös laddning: QI med Magsafe-stöd
  • Övriga funktioner: Inbyggt ställ, 1/4-tumsgänga, tunn magnet och en kort USB-C-kabel medföljer.

Rättelse: Snap + powerstation har endast USB-C-anslutning. Du som även behöver USB-A-port kan till exempel kolla in Mophies QI-powerbank charge stream powerstation wireless XL som vi använder sedan tidigare. Vi ber om ursäkt för förväxlingen.


 

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här