torsdag, juni 30, 2022
Hem Taggar Internetverktyg

Tagg: internetverktyg

Programtips: Tweetdeck 3.16.1

Tweetdeck går att använda på PC och Mac och låter dig administrera ett eller flera Twitter-konton. Du kan även hantera Facebook och konton på andra sociala medier.

Programtips: Mozilla Firefox Portable 68.0.2

Webbläsaren Firefox finns i en portabel version som inte kräver installation. Senaste versionen har bland annat fått ett så kallat "dark mode" och ett förbättrat inkognitoläge.

Programtips: Pingplotter Free 5.8.11

Det kan ses som ett grafiskt verktyg för Traceroute och Ping. Knappast revolutionerande, men inte desto mindre trevligt. Det finns även två betalversioner av programmet med fler funktioner.

Programtips: Tunnelbear 3.8.4

Programmet kan användas på olika plattformar och skapar en säker samt anonym förbindelse till webben. På så sätt slipper du en del censur och spårning av företag som samlar in klickbeteenden.

Programtips: Avira Phantom VPN Free 1.2.126.28786

Skydda din integritet online med hjälp av Avira Phantom VPN Free. Den här VPN-lösningen var snabb men i gratisversionen ingår bara en gigabyte per månad, vilket inte lär räcka så länge.

Programtips: Internet Download Manager 6.32 Build 2

Ett enkelt sätt att få lite bättre fart på nedladdningarna, även om det kostar en slant. För vår del anser vi dock att programmet är värt pengarna. Det fungerar bättre än många gratisalternativ.

Programtips: Bulk Image Downloader 5.33

Ladda automatiskt ned hela webbalbum med detta tidsbesparande internetverktyg. Faktiskt fungerar programmet även med bildtjänster och sociala nätverk. Dock är det en utvärderingsversion.

Programtips: Maxthon 5.2.5.4000

En intressant webbläsare som försöker kombinera det bästa från konkurrenterna med många egna funktioner. Det är en snabb och kapabel webbläsare, nu med en del nya molnverktyg.

Programtips: Quickset DNS 1.21

När du använder Quickset DNS kan du snabbt växla mellan olika DNS-servrar. Du får dock bara en alternativ DNS och ingen återställningsfunktion eller möjlighet att snabbt tömma DNS-cachen.

Programtips: Bittorrent 7.10.3 build 44397

Bittorrent är en klient för nedladdning som ger en ganska hög grad av kontroll. Du kan bland annat ange hastighetsgränser så att inte ned/uppladdningar påverkar övrig internetanvändning.