Standardiseringsorganet JEDEC har fastställt den slutgiltiga DDR3-minnesstandarden. Minnen med väsentligt högre prestanda och lägre strömförbrukning än tidigare kan nu börja skeppas ut på världsmarknaden.

DDR3-minnen kan arbeta dubbelt så snabbt som DDR2-minnen och kräver diftspänningar på 1,5 volt jämfört med 1,8 volt för DDR2.

JEDEC förväntar sig att DDR3-minnen ska ta en stor plats på marknaden de kommande åren, men troligtvis kommer det att dröja några år innan DDR3 helt ersätter föregångaren DDR2. Inledningsvis förväntar man sig att det är hängivna datorspelare och datorentusiaster som kommer att plocka in DDR3-minnen i sina maskiner.

Enligt en styrelseledamot i JEDEC indikerar det slutgiltiga fastställandet av DDR3-standarden startskottet för utvecklingen av ytterligare en ny generation minneskretsar med ännu högre prestanda och lägre effektförbrukning.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här