Att datorer och datorrelaterade produkter bär Ferrari, Lamborghini och andra logotyper från motorvärlden har vi vant oss vid. Till en ny serie flashminnesprodukter har Sandisk lånat den italienska motorcykeltillverkaren Ducatis namn och röda färg.

Det hela vore inte speciellt uppseendeväckande om inte Sandisk hade passat på att vrida gashandtaget i botten och låtit varvräknarnålen slå långt upp i det röda fältet.

I Sandisks Ducati-serie ingår Compactflash- och SD Plus-minneskort samt USB-minnen som slår företagets tidigare hastighetsrekord.

Ducati Compactflash-kortet har en dataöverföringshatighet på 45 megabyte per sekund. På delad andra plats placerar sig SD Plus-kortet som är utrustat med en utfällbar USB-kontakt, och USB-minnet med 20 megabyte per sekund.

Minnesenheterna i Ducati-serien släpps på världsmarknaden i augusti. Compactflash-korten på 4 och 8 gigabyte har rekommenderade priser på 165 respektive 315 dollar. SD Plus-kortet och USB-minnet blir tillgängliga med en lagringskapacitet på 4 gigabyte och kommer att kosta cirka 125 respektive 130 dollar.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här