Dubbla Ethernet-portar och stöd för dubbla bildskärmar är ett par av nyheterna som VIA:s nya Mini-ITX-moderkort bjuder på.

Epia LT kallas den senaste Mini-ITX-serien från VIA Technologies. Moderkorten är avsedda för Via C7-processorer med klockfrekvenserna 1,5 och 1,0 gigahertz. Processorn med den lägre klockfrekvensen kräver ingen fläktkylning.

Det är framförallt på anslutningssidan som nyheterna återfinns. De små moderkorten har dubbla LAN-portar, fyra COM-portar, stöd för upp till sex USB 2.0-portar samt stöd för dubbla bildskärmar via LVDS-gränssnittet. Dessutom finns det en VGA-port samt möjlighet att ansluta två SATA- och en IDE-enhet.

Moderkorten har stöd för upp till 1 gigabyte DDR2-minne och grafiken hanterar VIA:s integrerade Unichrome PRO II 3D/2D AGP-kretsar. Enligt tillverkaren har moderkorten en maximal effektförbrukning på under 20 watt.

VIA planerar att börja massproducera Epia LT-moderkorten i juli.

Datormagazin riktar sig till avancerade och intresserade datoranvändare och är även det enda magasinet i Sverige som har en fast sektion för bevakning av Linuxområdet men vi skriver om alla operativsystem.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här