Buffalo Technology meddelar att man har utökat lagringskapaciteten i de små externa Ministation Turbo USB-hårddiskarna till 500 gigabyte. Från och med mars ska den extremt rymliga minihårddisken finnas tillgänglig på den europeiska marknaden.

Utseendemässigt skiljer sig den nya Ministation-hårddisken inte från föregångarna i produktserien i vilken den hittills rymligaste modellen var på 320 gigabyte. Nykomlingens yttermått, 127 x 84 x 20 millimeter, är identiska med föregångarnas och den väger under 200 gram.

Buffalos Ministation-produkter är baserade på hårddiskar med en rotationshastighet på 5 400 varv i minuten och de stöder USB 2.0/1.1-gränssnittet via vilket de också strömförsörjs.

Den rymliga nykomlingen, HD-PS500UF, har ett rekommenderat cirkapris på 207 brittiska pund exklusive moms, vilket motsvarar ungefär 3 270 kronor inklusive moms. I priset ingår mjukvarorna Memeo Autobackup Software och Buffalos Secure Lock Ware Encryption för Windows. Den externa minihårddisken stöder även säkerhetskopieringsprogrammet Time Machine i Apples Mac OS X-operativsystem.

Av: Mats Andersson

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här