För dem som är beredda att betala en smärre förmögenhet för en bärbar speldator kan Zepto Hydra vara ett alternativ.

Den skandinaviska datorleverantören Zepto hävdar att Hydra är världens dyraste och kraftfullaste bärbara speldator. Datorn kan bestyckas med kraftfulla komponenter som gör att slutpriset landar på strax under 60 000 kronor.

Som exempel nämner Zepto att Hydra kan konfigureras med upp till 8 gigabyte RAM och Intel Core 2 Extreme-processorn X9100 med klockfrekvensen 3,06 gigahertz, FSB-hastigheten 1 066 megahertz och 12 megabyte L2 cacheminne.

Datorn har en 17 tum stor WUXGA-skärm och som standard är den utrustad med Nvidias Geforce 9800M GT-grafikkretsar med 1 024 megabyte DDR3-grafikminne. HDMI- och DVI-utgång har datorn också i standardutförande och en Blu-ray-enhet erbjuds som tillval.

I grundutförandet har Hydra en hårddisk på 160 gigabyte, men som tillval och mot rejäla pristillägg erbjuds SSD-enheter på 64, 128 eller 250 gigabyte.

Priset på Zeptos bärbara speldator kan alltså snabbt skena iväg, men i enklast möjliga utförande kostar Hydra lite mer beskedliga 19 690 kronor inklusive moms.

Av: Mats Andersson

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här