Portégé A600 är en ny ultraportabel affärsdator från Toshiba.

Med en vikt på strax under ett och ett halvt kilo menar Toshiba att Portégé A600 är en perfekt datormodell för affärsresenärer. Datorn är baserad på Intel Centrino-plattform med en Core 2 Duo SU9400-processor med klockfrekvensen 1,4 gigahertz. Bildskärmen är 12,1 tum stor, LED-belyst och med upplösningen 1 280 x 800 bildpunkter. Hårddisken rymmer 250 gigabyte och RAM-minnet är 3 gigabyte 800 megahertz DDR2.

En så kallad DVD Super Multi-enhet som hanterar DVD-media med dubbla lager, integrerad webbkamera och minneskortläsare har Toshiab bakat in i den tunna och lätta datorn. På anslutningssidan är den utrustad med en 3G-modul, Wi-Fi-gränssnittet 802.11a/g och Bluetooth.

Easyguard är en säkerhetsfunktion som skyddar datorn från otillbörlig tillgång med hjälp av lösenordskontroll och fingeravtrycksläsning. Mobiltelefoner och andra externa enheter kan laddas via datorns USB-port även när datorn är försatt i viloläge eller helt avstängd. Portégé A600 ska ha en mycket låg energiförbrukning och Toshiba utlovar batteridrifttider på upp till 7,5 timmar.

Från och med december ska Portégé A600 finnas tillgänglig hos Toshibas återförsäljare. Priset är dock inte fastställt ännu.

Av: Mats Andersson

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här