Nu blir det enklare att hitta recensioner, foruminlägg och webbfilmer med Google. Sökmotorn lanserar nya funktioner på www.google.com.

Med nya verktyget Google Search Options, eller sökalternativ, kan du göra en djupdykning bland dina sökresultat. Tjänsten lanseras på www.google.com i dag och innehåller bland annat direktlänkar till vissa typer av innehåll som recensioner, foruminlägg och filmer på webben.

Väljer du det förstnämnda har Google dessutom som mål att sammanfatta recensionen i den förhandsgranskning som visas för användaren.

Du kan även visa resultatet av din sökning efter en tidslinje och avgränsa träffarna så att du enbart presenteras med innehåll från senaste dygnet, veckan eller året.

Och med Googles så kallade Wonder Wheel får du en grafisk översikt av relaterade ämnen till din originalsökning, som du sedan kan surfa vidare bland.

– Med sökalternativ kan användarna enkelt skräddarsy sättet de använder Google på, säger Juergen Galler, vid Google. Han ser dagens lansering som ett rejält kliv i rätt riktning och hoppas att de nya alternativen ger användarna större möjlighet att hitta exakt vad de söker. Och fler verktyg kommer med tiden, lovar Google.

Du hittar de nya alternativen i vänsterspalten på Googles engelskspråkiga webbplats genom att klicka på ”Show options”.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här