Steve Ballmer är på europaturné. Under sitt besök i Stockholm gästade Microsoft-vd:n Kungliga tekniska högskolan, KTH, för att prata moln och digitala trender. Bland annat stod svenska Spotify i fokus.

– När vi nämner ”molnet” pratar vi om att föra samman det bästa från internet, med det bästa av telefoner, datorer, tv-apparater och andra smarta enheter, med det bästa av enterprise- och datacenterlösningar, säger Ballmer som poängterar att det måste ske ansvarsfullt med fokus på säkerhet och bibehållen personlig integritet för användarna.

Ballmer säger att vi kommer att ha fler, inte färre, prylar framöver. Och att människor räknar med att de digitala tjänsterna ska fungera oavsett plattform eller fysisk form. Enligt Microsoft-vd:n är det satsningar i molnet som får det att fungera.

Företaget lanserade nyligen Live Essentials 2011, en samling program och tjänster med Hotmail i spetsen, som leder i den riktningen. Senaste versionen av Messenger fungerar till exempel direkt i webbläsaren och som ett fristående program i både datorer och telefoner.

Svenska Spotify är inne på samma linje. Och under KTH-föredraget presenterar Ballmer och Daniel Ek, musiktjänstens vd och grundare, den första mobila klienten för Spotify som fungerar i Windowsmobilen.

– Vi är väldigt glada över att i nära samarbete med Spotify kunna erbjuda musikupplevelser av högsta kvalitet på Windows-plattformen – med Windows 7 och Windows phone 6 idag och på Windows Phone 7 inom en snar framtid, säger Steve Ballmer.

Det mobila operativsystemet lanseras den 11 oktober, enligt bland annat brittiska PC Pro.

Bild 324083

Anders Öhman, chefredaktör Har arbetat på diverse IT-tidningar sedan (det senaste) sekelskiftet. Innan dess läste han journalistprogrammet i Sundsvall efter ett år som frilans på lokaltidningen hemma i Värmland.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här