En ny version av e-posttjänsten Hotmail är på gång. Digital städhjälp av inkorgen, integration med sociala nätverk och stöd för tunga bilagor är några av nyheterna.

Första versionen av Hotmail lanserades 1996. I dag är tjänsten sveriges största webbmejl med cirka 4,5 miljoner aktiva användare, uppger Microsoft.

Efter uppdateringen – som lanseras i sommar – kan användaren för första gången ta del av sin e-post i en trådad vy, ungefär som i Gmail. Nya Hotmail innehåller även en ”städhjälp” för inkorgen och den mer eller mindre obligatoriska länken med sociala nätverk som Facebook, Flicker och Youtube. Användaren kan ta del av innehåll från respektive webbplats utan att lämna Hotmail.

Uppdateringen gäller även adressboken, som samlar kontakter från både Facebook, Linkedin, Myspace och Gmail.

Det ska även gå att läsa och redigera Officedokument direkt i Hotmail. Och du som vill skicka tunga dokument får möjlighet att skicka bilagor i ett mejl på sammanlagt 10 gigabyte.

Sökfunktionen är också förbättrad. Microsoft inför bland annat olika typer av filter som låter användaren visa mejl från en specifik avsändare, ett visst ämne eller innehåll.

Mer information om uppdateringen hittar du på www.hotmailpreview.com.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här