Sharp kommer med en kompakt Blu-rayspelare med bland annat 3D, full HD, integration med trådlöst nätverk och fjärrstyrning från iPhone.

Spelaren heter BD-HP35S och fungerar också som ett multimediacenter, eftersom den kan anslutas till ett trådlöst lokalt nätverk för uppspelning av video, musik och bilder eller strömning av exempelvis Youtube-filmer från internet. Den är dessutom utrustad med USB-portar för uppspelning direkt från ett minnen eller hårddiskar.

Med en app som kommer till sommaren kan spelaren styras från en Iphone, Ipad eller Ipod Touch. En enklare version utan denna funktion kallas BD-HP25S. Båda har förstås också en vanlig fjärrkontroll.

BD-HP35S har stöd för formaten DivX-HD, H.264, MKV, JPEG och MP3 och full HD i 1080p, samt sjukanals ljud med såväl Dolby True HD som DTS-HD Master Audio Essential.

BD-HP35S släpps i maj och kommer att kosta 2 300 kronor. På BD-HP25S får vi vänta till juni och priset blir 2 000 kronor. Priserna inklusive moms.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här