Det mobila operativsystemet WebOS har väl inte gjort något större väsen av sig, men frågan är om det inte kommer att försvinna helt och hållet när HP nu bestämt sig för att släppa det som open source.

WebOS, som är Linux-baserat, var Palms efterföljare till Palm OS och HP ärvde det när man köpte Palm 2010. Osäkerheten om vad som ska hända med det har varit stor.

Hur som helst meddelade HP i sitt tillkännagivande att man fortfarande kommer att aktivt utveckla systemet, men att man nu hoppas nya idéer och versioner från fristående utvecklare och partners. Eventuella planer på att faktiskt använda systemet i produkter sa man ingenting om.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här