LG lanserar Optimus Vu P895 som en affärstelefon – femtumsskärmen med 4:3-förhållande uppges vara perfekt för vanliga A4-dokument. Jämfört med andra telefoner är det definitivt ett udda format.

imagecreate

Till telefonen ingår dessutom en penna som gör det enkelt och smidigt att surfa, använda Quickmemo, skriva anteckningar eller rita direkt på skärmen.

Den europeiska versionen av Optimus Vu P895 kommer att vara utrustad med den fyrkärniga processorn 4-Plus-1 Nvidia Tegra 3, som enligt LG ger en bra balans mellan prestanda och batteriförbrukning. Minnet är på en gigabyte och plats finns för ett minneskort på upp till 32 gigabyte. Skärmen är av IPS-typ med upplösningen 1 024 x 768 och måtten på själva telefonen är 139,6 x 90,4 x 8,5 millimeter, med en vikt på 168 gram. Batteriets kapacitet uppgår till 2080 millamperetimmar.

Vu P895 är utrustad med en åttamegapixelkamera, plus en frontkamera på 1,2 megapixel. Operativsystemet är Android 4.0.

Telefonen finns i svart och vitt och beräknas finnas tillgänglig från och med slutet av september till ett rekommenderat cirkapris av 5 000 kronor inklusive moms.

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här