Microsoft har beslutat att återinsätta Start-knappen i Windows 8.1 enligt uppgifter på nätet.

Paul Thurrott’s Supersite for Windows har publicerat skärmdumpar från en läckt version av den kommande utgåvan av Windows 8 som visar Start-knappen i det nedre vänstra hörnet av skrivbordet. Den kommer dock inte att fungera riktigt som den gamla goda startknappen från Windows 7, men den kommer att vara anpassningsbar och därmed öka användarnas bekvämlighet med Windows 8.

Den stora skillnaden är att en klickning på Start-knappen utlöser den nya Start-skärmen, inte den klassiska startmenyn. När knappen väl är tryckt, kommer den att bli kvar på skrivbordet framöver. Startskärmen i Windows 8.1 kommer att kunna ersättas med en Alla appar-vy, där ikoner visas för alla installerade program. Användarna kommer också att kunna ordna ikonerna efter användning, vilket gör att ofta använda program visas först.

Detta är det närmaste det går att komma till startmenyn i Windows 7, även om det kommer att vara en helskärmsvy, inte en lista. Som väntat kommer Windows 8.1 också att tillåta start direkt till skrivbordet och låta användarna hoppa över Windows 8-startskärmen.

Microsoft Windows 8.1 kommer att levereras som en gratis och smidig uppdatering till Windows 8 och Windows RT, vilket innebär att de kunder som i dag har Windows 8 eller som planerar att köpa en ny enhet kommer att få alla fördelarna med Windows 8.1.

Microsoft kommer först att visa Windows 8.1-uppdateringarna på Build-konferensen den 26 juni i San Francisco. En offentlig förhandsversion kommer då också att göras tillgänglig för nedladdning.

Dessutom bedöms uppdateringen komma att förbättra batteritiden för nya generationer av mikroprocessorer och eventuellt ge andra prestandafördelar. Någon fullständig bild av vad Windows 8.1 kommer att innebära finns inte ännu, men en del förbättringar har redan publicerats:

  • Nya möjligheter att dela skärmen mellan appar.
  • Förbättrad inställningsmöjligheter för det nya gränssnittet.
  • Nya storlekar på plattorna i Windows 8-gränssnittet.
  • Ny sökfunktion.
  • Utökad Skydrive.
  • Internet Explorer 11.
  • Möjlighet att komma åt applistan med en svepgest, plus andra nya gester.
  • Fler personaliseringsalternativ.
  • Nya appar.
Föregående artikelHaswell-processorerna lanserade
Nästa artikelTre enheter i en
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här