Extremt hög upplösning börjar bli vanligt när det gäller plattor, men för stationära skärmar har det varit trögare. Nu kommer Dell med tre skärmar.

4K är den nya trenden och Dell hoppar på tåget med en serie Ultra HD-skärmar för konsumenter, avancerade användare och företagsproffs. Tre modeller är på gång för ögonblicket, en 32 -, en 28- och en 24 tummare.

Den största av dessa, Dell Ultrasharp 32 Ultra HD Monitor är tillgänglig redan nu, men är försedd med en saftig prislapp. 3 500 dollar innebär närmare 30 000 kronor för en skärm som egentligen är för stor för att platsa på skrivbordet.

Samma upplösning, 3 840 x 2 160-pixel, på 24-tums skärmyta ger högre pixeltäthet, enklare skrivbordsplacering och ett något rimligare pris. 16 december blir Ultrasharp 24 Ultra HD tillgänglig världen över till priset 1 400 dollar, ungefär 13 000 kronor i Sverige.

En mellanversion på 28 tum uppges bli den billigaste av de tre, Dell säger att när den lanseras i början av 2014 kommer den att vara branschens mest prisvärda 4K-skärm. Exakt pris och närmare detaljer har dock inte avslöjats.

Föregående artikelVärldens snabbaste NAS
Nästa artikelDatormagazin nr 14, 2013
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här