När Microsofts varning om att stödet för XP kommer att upphöra har presenterats på skärmen har många användare uppfattat det som elak kod och fått panik.

Det mer än tolv år gamla operativsystemet Windows XP går mot slutet av sitt aktiva liv den 8 april, trots att det globalt fortfarande är 29 procent som använder det.

För att varna XP-användarna att det är dags att byta har Microsoft sedan den 8 mars presenterat ett meddelande på skärmen hos användare med XP Home och Professional med information om att det är dags att uppgradera.

Många har dock tolkat detta som att adware tagit sig in datorn eller att de blivit hackade, vilket resulterat i många samtal till supporten. Säkerhetsmedvetandet har trots allt brett ut sig en aning…

Föregående artikelProgramtips: Alloff 6.2
Nästa artikelLjudkort med klös
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här