Många hängivna användare blir nog glada när det visar sig att klassiska Winamp kommer att fortsätta leva och utvecklas.

Datormagazin har tidigare meddelat att klassiska mediaspelaren Winamp skulle läggas ned, men nu verkar det som om en räddare har dykt upp precis på avgrundens rand. Webbplatsen har fortsatt fungera efter utsatt stoppdatum och både Winamp och Shoutcast är fortfarande tillgängliga.

Orsaken är enligt uppgift att AOL kommer att sälja Winamp till det belgiska företaget Radionomy som driver en tjänst för radiosändningar på nätet.

Winamp är fortfarande oerhört populärt och även efter att AOL helt övergivit programmet görs fortfarande tre miljoner nedladdningar i månaden.


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här