Vi kan se fram emot ett flertal nyheter i Philips skärmsortiment till hösten, bland annat en böjd 34-tumsskärm.

Årets IFA-mässa äger rum i Berlin i början av september. Philips är tidigt ute och har redan informerat om några nyheter på skärmfronten som kommer att presenteras.

Bland annat får vi se den första böjda Philips-skärmen på 34 tum. Produkten har sidoväggsskärmar och ultratunn ram för att maximera bildytan och upplösningen är Ultrawide Quad HD, det vill säga 3 440 x 1 440 bildpunkter.

Även den nya 27-tums IPS-ADS Adobe RGB-skärmen med Quantum Dot Color IQ kommer att premiärvisas på IFA. Den nya tekniken uppges ge över 50 procent mer färg än traditionella LED-skärmar och dessutom vara både billigare och miljövänligare, med upp till 25 procent mindre energiförbrukning än liknande tekniker i motsvarande skärmar.  

Nya Ambiglow Plus Base kommer också att göra sin debut i Berlin. Skärmen skapar en gloria av ljus både på och runt skärmfoten, ett ljus som synkroniseras med skärmbilden. Ljuset hänger dessutom kvar när skärmen är avstängd och kan anpassas i färg och ljusstyrka i rummet beroende på sinnesstämning. Det är också möjligt att ställa in ljuset på skärmen för att somna eller vakna till vald ljus.

Man kommer också att visa upp en teknik som kallas Softblue technology, till exempel i den nya 24-tums Softblue-skärmen som ska skydda användarnas ögon från skadligt blått ljus, samtidigt som den uppges minska ögontrötthet.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här