Sandisks nya USB-minnen har inbyggt W-Fi för bland annat strömning av video i hög hastighet.

Sandisk har presenterat en ny mobil lagringsprodukt i form av ett trådlöst mobilt flashminne kallat Connect Wireless Stick. Den nya produkten ska göra det enkelt att dela, överföra och komma åt bilder och videoklipp mellan mobila enheter och datorer.

Sandisk Connect Wireless Stick finns i kapaciteter upp till 128 gigabyte och fungerar med smarta telefoner, datorplattor och datorer. Den kan användas för att trådlöst komma åt media eller överföra stora filer, spara och dela bilder och filmer, eller strömma HD-video och musik till och från mobila enheter – upp till tre användare samtidigt. Enheten kan strömma till en ensam användare i upp till 4,5 timmar på en enda laddning.  Den har också USB-kontakt för direkt anslutning till en dator som ett vanligt USB-minne.

Enhetens mått är 77 x 19 x 11 millimeter och vikten 22 gram. Det trådlösa protokoll som används är 802.11n för snabb filöverföring.

Med tillhörande Sandisk Connect-app för Android, IOS, Windows och OS X kan innehållet på enheten enkelt hanteras och funktioner finns för automatisk säkerhetskopiering av bilder och filmer.

Sandisk Connect Wireless Stick finns i kapaciteterna 16, 32, 64 och 128 gigabyte, till priser från ungefär 300 till 1 000 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här