28 tum och rejäl upplösning kombineras med avancerad teknik i AOC:s nya bildskärm, som fungerar för både ar-bete och spel och har ett ganska rimligt pris.

Utbudet av skärmar med 4K-upplösning (UHD, 3 840 x 2 160 bildpunkter) ökar hela tiden. Denna upplösning ger klara fördelar för både arbete och lek, men kan kräva skalning i Windows och kräver en hel del grafiska hästkrafter för spel. AOC:s nya bildskärm U2879VF kombinerar en 28-tums TN-panel med stöd för AMD:s Freesync-teknik för variabel uppdateringsfrekvens och en responstid på en millisekund.

Formgivningen ser sparsamt enkel ut, men det finns gott om anslutningar, som HDMI 2.0 med MHL, Displayport 1.2a+-, DVI och VGA.  AOC U2879VF är även utrustad med funktioner för hemanvändare som vill kunna arbeta effektivt utan att få trötta ögon. Integrerad Picture by Picture (PBP)-funktionen gör det möjligt att ansluta två källor samtidigt och tack vare skärmens 4K-upplösning har båda de virtuella skärmarna en hög pixelgrad (138 PPI). Skärmen är dessutom utrustad med Flicker-Free-teknik som reducerar flimmer vilket gör det mindre ansträngande för ögonen att arbeta framför skärmen under långa perioder.

AOC U2879VF blir tillgänglig i mars, till en kostnad av 3 700 kronor.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här