Google har officiellt släppt Android 7.0 Nougat, men alla som har något annat än de allra senaste telefonerna och plattorna får antagligen vänta förgäves på en uppgradering.

Uppföljaren till Android 6.0 Marshmallow fortsätter stilenligt godisnamntraditionen och Android 7.0 kallas Nougat. Operativsystemet bygger på sina föregångare med ett urval av nya funktioner. Kanske den mest efterfrågade är stöd för flera fönster, vilket innebär att två program kan köras sida vid sida samtidigt. Även om det funnits tidigare Android-enheter som skrutit med samma funktion har dessa varit begränsade till tredjepartslösningar, men nu är funktionen inbyggd och med officiellt stöd.

Android 7.0 Nougat är också den första versionen att stöda Khronos Groups låg nivå-API Vulkan, som Google hävdar kommer att möjliggöra förbättrad grafik och prestanda i 3D-spel på enheter som stöds. Spelare får också inbyggt stöd för virtuell verklighet i form av Daydream, tillsammans med möjligheten att köra diverse olika multimedieprogram i ett virtuellt teaterläge.

Andra förändringar inkluderar tillägg av nya språk, förbättrade energisparfunktioner, förändrade notifieringar och funktioner för att ändra storleken på text och grafik i program och på systemskärmar. Nougat innebär också uppdateringar i flygande fläng som laddas ner och installeras i bakgrunden, att den befintliga filsystemsnivåkrypteringen kompletteras med filnivåkryptering.

Stödet för det nya operativsystemet är tills vidare i högsta grad begränsat. LG V20 blir den första smarta telefonen att lanseras med Android 7.0 Nougat förinstallerat och Google bekräftar att företaget har börjat rulla ut uppdateringar till Nexus 6, Nexus 6P, Nexus 5X, Pixel C, och Nexus Player. Äldre Nexus-enheter kommer sannolikt inte att få Android 7.0 från Google och hur övriga tillverkare kommer att agera återstår att se.

 

 

 

2 KOMMENTARER

    • Självkart att man köper androidtelefoner, så att man slipper Ios. Är tyvärr tvungen att använda IOS och IPhone på jobbtelefonen och varje dag så blir man bara mera och mera irriterad.
      Andoid fungerar helt klart mycket bättre än det bedrövliga IOS.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här