Den som är ute efter en annorlunda låda att bygga sin nya dator i kan titta närmare på Corsairs nya Carbide Spec-Alpha.

Corsair visade upp en handfull nya produkter på CES i Las Vegas tidigare i år, varav en var den nya datorlådan Carbide Spec-Alpha. Om du gillar udda formgivning och aggressiva vinklar har Corsair nu meddelat att den finns tillgänglig på nätet för 80 dollar.

Tre färgkombinationer finns – svart/röd, svart/grå och röd/vit. Alla tre har ett stort sidopanelsfönster för att visa insidan och tre LED-belysta 120 millimeters fläktar med hastighetsstyrning. Spec-Alpha är också ytterligare en i raden av lådor att ta farväl av 5,25-tumsplatsen, som fyller allt mindre funktion.

En hållare innanför fronten stöder upp till två 2,5-tums SSD och upp till tre 3,5-tumshårddiskar som kan monteras utan verktyg. Dessutom ryms ytterligare två SSD-enheter bakom moderkortsplatsen. Lådan stöder moderkort av typerna ATX, Micro ATX och Mini-ITX, plus ett ATX-strömaggregat. Insidan är lackerad.

Föregående artikel360 graders Zenbook
Nästa artikelHur mycket väger data?
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här