Fråga

Problemet: Windows vägrar att installera säkerhets- och andra uppdateringar för Microsoft Office 2007. I Windows update står det bara: ”You receive updates: For Windows only.”

Det går inte att ändra inställningarna alls. Det finns ju en länk: ”Get updates for other Microsoft products: Find out more”. Men den leder bara tillbaka till kontrollpanelen.

Jag har försökt med  allt jag kan komma på, sökt i Google och diverse webbplatser, men det har inte hjälpt. Det började nu i april. Så nu är jag hänvisad till att köra Belarc Advisor och därifrån ladda ner och installera dem manuellt. Och då vet jag inte i vilken ordning de ska installeras. KB-numren är ju inte i tidsordning.

Överhuvudtaget är Windows Update för Windows 7 bedrövligt långsam. Det kan ta timmar ibland. Men det felet verkar ligga hos Microsoft. Jag använder Windows 7 Pro, 64, engelsk version. Microsoft Office är en svensk version.

Leif Lagerstedt

 

Svar

Långsamheten hos Windows Update är välkänd och tyvärr inte så mycket att göra något åt. Vad det gäller ditt Microsoft Update-problem har jag hittat uppgifter på nätet som gör gällande att det beror på att Windows Update inte är kompatibelt med Microsofts egna Internet Explorer 11, som jag antar att du använder?

Jag kan inte testa detta själv, men en lösning ska vara att installera Silverlight (www.microsoft.com/silverlight). Vid slutet av installationen, se till att ”Update Silverlight and other Microsoft products” är markerat.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här