Fråga

Jag har problem med Outlook 2016 när jag ska skicka större bilagor. Jag fick ett brev med en Wordbilaga på cirka 24 megabyte för att redigera om den. Den kom in bra via Outlook, men när jag skulle skicka tillbaka den fick jag detta felmeddelande:

Den bifogade filen är större än vad servern tillåter.
Försök placera filen på delad plats och skicka länk i stället.

Och det gick naturligtvis inte att sända. Jag kontaktade vår e-postleverantör (Manufrog) och de gjorde en ordentlig utredning som avslutades med att jag skickade ett webbmail över samma e-postserver med samma bilaga, och det var inga problem. Servern är inställd på maximal storlek på bilagor på 50 megabyte.

Jag har letat i Outlooks inställningar, men hittar inget som verkar vettigt att ändra på.

Lars-Gunnar Olofsson

 

Svar

Från och med Outlook 2010 infördes en ny standardgräns för bifogade filer på 20 megabyte (20 480 kilobyte) för internet-e-postkonton. Gränsen är till för att förhindra datorn från att kontinuerligt försöka överföra mycket stora bifogade filer som överskrider de flesta internettjänstleverantörers gräns. Gränsen gäller för den sammanlagda storleken på alla bifogade filer i ett meddelande.

För att ändra detta krävs att du regigerar systemregistret. Följande gäller för e-post via POP3, IMAP och HTTP. Avsluta Outlook och starta Registereditorn. Bläddra dig fram till nyckeln HKEY_CURRENT_USER \ Software \ Microsoft \ Office \ 16.0 \ Outlook \ Preferences. (För Outlook 2010 gäller 14.0 och för Outlook 2013 är versionsnumret 15.0.)

Lägg till ett DWORD-värde med namnet MaximumAttachmentSize. Dubbelklicka på detta och ange den nya maximala gräns du vill ha i kilobyte, exempelvis 30720 (Decimal) om du vill ange en gräns på 30 megabyte. Ange värdet noll om du inte vill ha någon storleksgräns för bifogade filer.

Avsluta Registereditorn och starta Outlook.

 

 

 

Föregående artikelLogitech expanderar
Nästa artikelSvenskar blockerar annonser
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här