Den senaste versionen av Shuttles minidator, SZ170R8, ser väldigt annorlunda ut på insidan och har plats både för större grafikkort och flera hårddiskar.

En klassisk minidatorkub rymmer två hårddiskar och en optisk enhet, något som tyska Shuttle nu vill ändra på med nya SZ170R8. Det nya chassit har plats för fyra 3,5-tumsdiskar och utelämnar helt den omoderna optiska enheten, en konstruktion som också ger utrymme för större grafikkort trots att de yttre måtten bibehållits.

Den heatpipebaserade kylningen har utökats med en andra fläkt

Enligt Shuttle ger det dessutom fördelar som enklare installation och bättre kylning. Den heatpipebaserade kylningen har utökats med en andra fläkt i lådans front och extra ventilationsöppningar på sidorna för att kunna klara värmen från fyra möjliga hårddiskar och ett kraftfullt grafikkort.

SZ170R8 har en PCI-Express-x16-3.0-plats, en PCI-Express-x4-3.0-plats, en M.2-2280-plats (PCIe, SATA, NVMe) och en Mini-PCI-Express-x1-2.0-plats. Moderkortet är utrustat med Intel Z170-kretsar och stöder sjätte generationens Intel Core-processorer och totalt upp till 64 gigabyte DDR4-minne i fyra platser.

Anslutningar finns för två Displayport, HDMI, fyra SATA 6 Gbit/s med RAID, eSATA, åtta USB 3.0, 7.1-ljud och gigabitnätverk. Strömförsörjningen levererar 500 watt.

Shuttles rekommenderade pris är 322 euro exklusive moms, vilket borde betyda runt 4 000 kronor i Sverige, med moms.

SZ170R8-backview

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här