Med tre nya smarta telefoner i Zenfone-serien vill Asus ta sig in på den svenska telefonmarknaden.

Datorgiganten Asus tillverkar även mobiltelefoner, men har aldrig varit stora på det området i Sverige och det är länge sedan man sålde telefoner här. Nu vill man dock ändra på detta och lanserar tredje generationen av Zenfone, som man hoppas ska tilltala den svenska marknaden, som har höga krav på funktion, formgivning och batteritid.

Zenfone 3 kommer i tre modeller som alla har tunna ramar, vilket gör dem kompakta för sin skärmstorlek. Samtliga har också fingeravtrycksläsare för inloggning och identifiering, full HD-upplösning, Android 6.0 med Asus egna gränssnitt och dubbla SIM-kortplatser (en av dessa kan utnyttjas för ett minneskort i stället).

Den största modellen heter Zenfone 3 Deluxe och har en 5,7 tums Super AMOLED-skärm, Qualcomm Snapdragon 821-processor och hela sex gigabyte minne. Priset är 7 000 kronor med 64 gigabyte lagring och 8 000 kronor med 128 gigabyte.

Mellanmodellen Zenfone 3 har en mindre skärm – 5,2 tum och Super IPS+panel som skyddas av Corning Gorilla-glas. Processorn är en Qualcomm Snapdragon 625-processor och minnet är på tre eller fyra gigabyte. För tre gigabyte minne och 32 gigabyte lagring får man betala 4 000 kronor och med fyra gigabyte lagring och 64 gigabyte minne blir priset 4 500 kronor.

Den billigaste telefonen i serien heter av någon anledning Zenfone 3 Max och har en ganska stor skärm – 5,5 tum av IPS-modell. Här sitter en Qualcomm Snapdragon 430-processor, tre gigabyte minne och 32 gigabyte lagring.Priset för detta är 3 000 kronor.

Från och med den 15 november går det att förhandsbeställa alla tre telefonerna, inledningsvis från Mediamarkt, Webbhallen, Netonnet, Komplett och Dustin.

 

 

Föregående artikelProgramtips: Icloud Control Panel for Windows 6.0.1
Nästa artikelUppdatera eller inte?
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här