Zenfone 3-serien från Asus följs nu upp av ytterligare tre telefoner– Zenfone Zoom S, Zenfone AR och Zenfone Live.

I Zenfone Zoom S är det kameran som är huvudnumret med något så unikt som optisk zoom (2,3x), vilket möjliggörs av två kameror, och en stor bländare (ƒ/1,7) som ska göra det möjligt att ta bilder i mörker. Batteriet på 5 000 milliamperetimmar går inte heller av för hackor.

I övrigt handlar det om en HD-upplöst 5,5 tums Super Amoledskärm, Qualcomm 625-processor, fyra gigabyte arbetsminne och 64 gigabyte lagring, samt dubbla SIM-platser, till priset 5 500 kronor.

Zenfone AR skrev vi om redan i januari när den hade premiär på CES-mässan. Det är världens första telefon som stöder både Google Tango (AR) och Google Daydream (VR) med hjälp av ett system med tre kameror.

Telefonen har en WQHD-upplöst (2 560 x 1 440) sjutums Super Amoledskärm, Snapdragon 821-processor, sex gigabyte arbetsminne, 128 gigabyte lagring och dubbla SIM-platser.  Priset är som väntat högt – 9 000 kronor.

Zenfone Live är en lågpristelefon som fokuserar på sociala medier och kan livestreama med realtidsfilter, samt har en selfie-kamera som uppges ta skarpa och tydliga bilder, särskilt i svagt ljus, tack vare en sensor med extra stora pixlar. Här finns även dubbla mikrofoner för att minska bakgrundsljud och förbättra röstupptagningen. Kameran har också en vidvinkellins med 82 graders synfält.

Femtumsskärmen har 720p-upplösning och på insidan sitter en Snapdragon 410, två gigabyte arbetsminne, 16 gigabyte lagring och även här dubbla SIM-platser. Priset är överkomliga 1 800 kronor.

 

 

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här