Acer Switch 7 Black Edition

På IFA-mässan dyker det alltid upp nya produkter och från Acer kommer en helt ny linje hybriddatorer.

Taiwanesiska Acer lanserade en rad nya datorer på IFA 2017 och huvudnumret var Surface-konkurrenten Switch 7 Black Edition, en fläktlös 2-i-1-dator med dedikerad Nvidia Geforce MX150-grafik och 13,5-tums pekskärm med upplösningen 2 256 x 1 504 bildpunkter.

Den medföljande Wacom-pennan drar nytta av den höga upplösningen och en åttonde generationens Intel Core i7-processor bör ge datorn kraft nog för allmänna ändamål. En fingeravtrycksläsare ska hjälpa till med snabba inloggningar och chassit är tillverkat i aluminium, med ett anpassningsbart utvikbart stöd.

Switch 7 Black Edition ska landa i Europas butiker i december till priset 2 000 euro, vilket borde betyda runt 20 000 kronor.

Mer nytt från Acer är Nitro 5 Spin, något så unikt som en 15,6-tums konvertibel bärbar 2-i-1-dator tänkt för spel, vilket Nvidia Geforce GTX 1050-grafiken och åttonde generationens Intel-processor ska hjälpa till med.

De som inte behöver spelhårdvara kan i stället välja Spin 5 i 13- eller 15-tumsversion, där dock den större modellen även den har ett GTX 1050-alternativ. Den vanliga Spin 5 kommer först och levereras i september med ett startpris på 900 euro och följs upp i oktober av Nitro 5 Spin för 1 200 euro.

 

 

Föregående artikelTest: Macbook Pro 15,4 tum
Nästa artikelProblem med SSD
Anders Reuterswärd
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här