Den senaste plattan från Samsung är inriktad mot arbetsmarknaden och är byggd för att fungera i krävande miljöer.

Världens största leverantör av mobiltelefoner har lanserat sin senaste produkt – Samsung Galaxy Tab Active 2, en platta som är vatten- och dammtålig (IP68) och försedd med ett stöttåligt yttre. Den är tänkt främst för arbete i riktigt krävande miljöer och har en tunn och kompakt formgivning som ska göra den liten nog att alltid bära med sig och enkel att använda i olika situationer.

Det handlar om en platta av mindre modell med en skärmstorlek på åtta tum och upplösningen 1 280 x 800 bildpunkter. Detta ger måtten 128 x 215 x 10 millimeter och vikten 419 gram. Den är utrustad med en åttakärnig processor på 1,6 gigahertz, tre gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagring, som kan utökas med upp till 256 gigabyte på ett minneskort.

Bakre kameran är på åtta megapixel och den främre på fem. Operativsystemet är Android 7.1 och för att driva alltihop har man klämt in ett batteri på 4 450 milliamperetimmar. Det så kallade pogo-pin-fästet gör laddning, dataöverföring och tillkoppling av tangentbord enkelt.

Enheten ska klara ett vattendjup på 1,5 meter i 30 minuter och fall på upp till 1,2 meter. Det finns ett läge som gör den användbar även med handskar och med den medföljande pennan är det enkelt att navigera i menyer och appar och snabbt signera direkt på skärmen. Pennan behöver dessutom inte laddas och sätts enkelt fast i plattans skydd.

Tab Active2 har Samsungs säkerhetslösning Knox för hög datasäkerhet, plus fingeravtryckssensor och ansiktsigenkänning för säker biometrisk identifiering.

Samsung Galaxy Tab Active 2 finns tillgänglig i Sverige till priset 5 400 kronor.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här