Fråga

Min dator har nyligen blivit väldig långsam vid avstängning, jag upplever det som att det tar mellan en och en och en halv minut, mot tidigare cirka 20-30 sekunder.

Kim Kimreus

Svar

Frågan är tyvärr nästan omöjlig att besvara med så lite information och utan tillgång till datorn. Vad du kan prova är att stänga av snabb start, se svaret till Roger P.

 

 

1 KOMMENTAR

  1. En sak jag upptäckt på min nu kanske fyra år gamla Windows-burk (jag kör Mac vanligtvis) är att det kan ta ganska lång tid att stänga av datorn om jag har en extern USB2-hårddisk inkopplad samtidigt, vilket jag ibland har för backuper och liknande. Det är ingen skillnad i tid vid uppstart av datorn (inklusive inloggning ca 40 sekunder med Windows på intern SSD) men just avstängningen kan ta drygt den dubbla tiden, upp till och med ett par minuter. Kopplar jag ur den externa hårddisken tar det istället under halvminuten att stänga av datorn. Jag har under åren kört både Windows 7 Home och Windows 10 Home på datorn, och skillnaden i hur lång tid avstängningen tar med/utan USB2-inkopplad extern HDD har alltid varit densamma, oavsett operativsystem, och oavsett fabrikat, kapacitet osv på den externa disken. Under huven på datorn sitter en Intel i7K-processor (dock ej överklockad, upplåsningen till trots), ett nVidia-grafikkort i övre medelklassen, samt 16GB RAM.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här