Adobe Max 2017 innebär nya Creative Cloud-program och nästa generations Lightroom.

Under konferensen Adobe Max i Las Vegas har Adobe lanserat fyra produktnyheter: Adobe XD CC för design och utveckling av mobilappar och hemsidor, Adobe Dimensions CC för att skapa 3D-bilder, animationsprogrammet Adobe Character CC samt ett nytt Adobe Lightroom CC. Adobe kommer dessutom med en lång rad uppdateringar till Photoshop, Indesign, Adobe Stock och Illustrator.

Lightroom CC är molnbaserad och synkroniserar automatiskt mellan enheter, vilket innebär att fotografer kan redigera bilder på telefonen för att sedan även ha tillgång till ändringarna på andra enheter. Det har också blivit enklare att organisera fotosamlingar, genom automatisk analys av bildinnehåll och taggning av bilderna.

Några av uppdateringarna i Adobes klassiska flaggskeppsprodukter är att Photoshop CC nu erbjuder betydligt bättre prestanda och stöd av bildfiler och att Illustrator CC har fått effektivitetsförbättringar och förbättrad användarupplevelse.

Vidare har Indesign CC förbättrats med snabbare få tillgång till de vanligaste verktygen och utföra rutinuppgifter och i Premiere Pro CC finns nya samarbetsfunktioner, djupgående 360, VR-arbetsflöden och responsive motion graphic-funktioner. Även After Effects CC, Stock och Typekit har förändrats och förbättrats.

Det nya Lightroom CC finns tillgängligt i tre av Adobes prenumerationsalternativ med olika innehåll, där priserna går från 120 till 240 kronor per månad.

 

 


Uppskattar du vårt arbete?
Donera gärna en slant till redaktionen.

Donera till Datormagazin


Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här