Bra ljudkvalitet, hög komfort och grymma funktioner gör detta till en testvinnare.

(Testet publicerades ursprungligen i Datormagazin nr 9, 2017)

Bäst i test 2017
Bäst i test 2017.

Bragi The Dash Pro är den nyaste modellen i en serie där alla modeller har i det närmaste samma design, men där de har olika funktioner. Den bärs i örat och har ett effektivt minnesskum som gör den behaglig att använda under många timmar, men som även mycket effektivt dämpar omgivande ljud. Skummet ser också till att hålla hörlurarna på plats när vi är på språng. Kanske även när du simmar, för The Dash Pro är IPX7-klassificerade. Från början trodde vi att detta mest var en gimmick, men efter ett par längder i bassängen med musik pulserande i öronen blev vi snudd på saliga. Ett flashminne på fyra gigabyte innebär nämligen att du kan lyssna på musik även utan att ha en mobiltelefon ansluten.

The Dash Pro har bra batteritid

Sensorer finns det gott om. Bland annat för puls, acceleration och höjd. Tillsammans med Bragi OS får du full kontroll över aktivitet och hälsa. På utsidan finns optiska sensorer som känner av och registrerar vår interaktion med headsetet i form av hantering av musik och samtal. Trots alla funktioner ska du klara drygt fem timmar på en laddning. När du inte använder hörlurarna placerar du dem i ett fodral som även agerar laddare, då det har ett integrerat batteri.

Ljudkvaliteten är snudd på perfekt vid samtal, båda parter hör varandra klart och tydligt

The Dash Pro är kompatibel med alla enheter som använder A2DP, vilket omfattar sådana från Apple och dem med Android eller Windows.

Ljudkvaliteten är snudd på perfekt vid samtal, båda parter hör varandra klart och tydligt. Detta genom en mycket bra rösthanteringsteknik som filtrerar bort oönskat bakgrundsljud. När det kommer till musik är ljudet rent med en tydlig bas och med bredd över hela registret.

Styr gränssnittet med huvudrörelser

Bland de smarta lösningarna noterar vi att man kan svara på samtal med en nickning. Du får också tillgång till en app som starkt rekommenderas, då den ger full kontroll över såväl ljudbild som annat. Sammantaget är detta en fullpoängare som också blir vår testvinnare.

Bragi the Dash Pro
6 / 6 Betyg
För
Bra ljudkvalitet, smart app, hög komfort och grymma funktioner.
Emot
Möjligen något dyra. Saknar Bluetooth v5.
Rekommenderas till
Ett riktigt bra headset för kommunikation, underhållning och träning.

Webbplats

www.bragi.com

Cirkapris inklusive moms

3 195 kr

Cirkapris exklusive moms

2 556 kr

Typ

In-ear

Färg

Svart

Vikt

13 g

Högtalarelement

Dynamiska

Styrning

Touch på örondel

Batteritid

5,12 timmar

Laddning

Laddetui – ger 26 timmar

Bluetooth

Dual v4

Multi-point

Nej

Laddanslutning

Micro-USB i etui

Fästanordning

Skum till örongången

Impedans

Känslighet

100 dB

Delbetyg

Samtal

6

Musik

5

Handhavande

6

Komfort

6

Batteri

5

Betyg

6

Föregående artikelTest: Netgear RN422
Nästa artikelAMD Ryzen Pro kan bli företagens nya favorit
Hårdvaruexpert med djupt IT-kunnande inom en mängd områden som tidningen täcker. Arbetar sedan årsskiftet som huvudredaktör och affärsutvecklare.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här