Telenor har startat den första provkörningen av 5G i Skandinavien med hjälp av utvalda familjer i Norge.

Telenor har inlett det första försöket med 5:e generationens mobilnät i Skandinavien. Pilotprojektet genomförs inledningsvis tillsammans med fem utvalda familjer i orten Kongsberg i Norge som får tillgång till TV- och bredbandstjänster levererade i sina hem. Testet pågår till sommaren 2019 och fler användare kommer att inkluderas under tiden. Det är första gången ett test av den nya tekniken genomförs med kunder och invånare i de skandinaviska länderna. Målet är att bereda vägen för 5G-utvecklingen i Skandinavien.

– 5G-tekniken kommer att förändra vårt uppkopplade samhälle på bred front. Den nya tekniken kommer vara en drivare av den digitala transformationen i samhället och möjliggöra helt nya användningsområden där supersnabbt internet med mobiluppkoppling är grunden, säger Andres Suazo, nätexpert på Telenor i Sverige.

 

 

Föregående artikelProgramtips: Free Audio Video Pack 2.20
Nästa artikelProgramtips: Teamdrive Free 4.6.3
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här