För alla nostalgiker är Nokia 8110 tillbaka i en form som påminner väldigt mycket om originalet, men den har 4G och något fler funktioner till ett lågt pris.

22 år efter att den ursprungliga Nokia 8110 släpptes kommer HMD Global, som numera äger varumärket, tillbaka med 8110 4G, en telefon som innehåller mycket nostalgi, inte så mycket prestanda och egentligen bara klassiska telefonfunktioner.

Operativsystemet kallas Smart Feature OS och är baserat på Googles Kai OS

Den utdragbara banantelefonen har 4G, 2,5-tumsskärm, Qualcomm MSM8905, 512 megabyte minne, fyra gigabyte lagring och tvåmegapixelkamera. Operativsystemet kallas Smart Feature OS och är baserat på Googles Kai OS, vilket innebär att det finns en del enklare internetappar och spel och dessa upptar en ”betydande del” av det interna minnesutrymmet. Batteritiden i vänteläge uppges till 25 dagar.

Nokia 8110 4G finns till försäljning i svart eller gult från och med mitten av juli med en prislapp på 800 kronor.

 

 

Föregående artikelNy Toughbook med Android
Nästa artikelProgramtips: Lansweeper 6.0.151.26
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här