Shuttle DH02U

Shuttles senaste minidator DH02U kompletterar processorn med inbyggd extra Nvidia-grafik och kan leverera 4K-video till fyra skärmar.

Shuttles produktfamilj av 1,3-litersdatorer har fått ett nytt tillskott. Som första modell i detta format är den nya DH02U inte längre enbart beroende av grafikprestandan som bestäms av den lödda processorn. I stället stöds denna av ett Nvidia Geforce GTX 1050-grafikkrets med fyra gigabyte minne.

Det innebär att DH02U är snabb nog för flytande 3D-visualisering och att via HDMI 2.0b driva fyra högupplösta skärmar i 4K vid 60 hertz. Det finns två versioner av datorn med Intel Celeron- eller Intel Core i5-processor.

Datorn levereras som standard som en barebone-dator, som förutom processor och den nämnda grafikkretsen även innehåller chassi, moderkort, kylsystem och ett fläktlöst 120 watt nätaggregat.

DH02U innehåller en Intel Celeron 3865U-processor med dubbla kärnor som arbetar med en basklockfrekvens på 1,8 gigahertz, medan Intel Core i5-7200U-processorn i DH02U5 klockar upp till 3,1 gigahertz och kan hantera fyra trådar. En maximal TDP på ​​15 watt uppges hålla strömförbrukningen på en låg nivå.

Utrymmesmässigt finns plats för en 2,5-tums enhet i form av en hårddisk eller SSD och två SO-DIMM-platser som kan rymma upp till 32 gigabyte DDR4-minne.

En M.2-2280-plats finns också tillgänglig för en snabb NVMe-SSD. Den andra M.2-platsen är avsedd för WLAN-kort, exempelvis det WLN-M-kort som finns tillgängligt som tillval.

Dimensionerna är 19 x 16,5 x 4,3 centimeter och på baksidan finns de fyra HDMI 2.0b-portarna, gigabitnätverk, två USB 3.0, RS-232 och en 4-polig anslutning för en extern strömbrytare.

På fronten sitter två USB 3.0, två USB 2.0 och ljudanslutningar.

Båda datorerna kan användas antingen horisontellt, upprätt eller monteras exempelvis på bildskärmar med den medföljande VESA-monteringen.

Dessutom finns ett tillbehör som möjliggör montering av två enheter i ett 19-tumsrack.

Det rekommenderade priset från Shuttle för DH02U är 726 euro, medan DH02U5 kostar 999 euro, exklusive moms. Detta inkluderar processor och grafikkort, men inte minne och enheter.

 

 

Föregående artikelTest: HyperX Predator HX436C 17PB3K4/32
Nästa artikelProgramtips: Mame 0.198b
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här