Panasonic har levererat stryktåliga Androidplattor i flera år och den senaste i raden kan fås med streckkodsläsare.

Från Panasonic kommer en ny robust liten Android-datorplatta specifikt avsedd för mobila medarbetare med direkta och dagliga kundkontakter. Toughbook FZ-L1 är utrustad med en sjutumsskärm och kan integreras med en streckkodsläsare.

Enheten finns i flera olika varianter, med Wi-Fi eller 4G, med eller utan Googles mobila tjänster, samt med eller utan streckkodsläsare. Även med läsare väger Toughbook FZ-L1 endast 480 gram.

På insidan finns en fyrkärnig Qualcomm-processor på 1,1 gigahertz, två gigabyte arbetsminne och 16 gigabyte lagringsutrymme. Operativsystemet är Android 8.1 Oreo och kommer att uppgraderas till Android 9 Pie.

Plattan är stöttålig, fungerar i temperaturer från -10 till +50 grader Celsius och har en IP67-klassificering för damm och väta. Det finns gott om tillval som bälteshållare, extrabatterier, pennor, skärmskydd, singel- och multiladdare med mera.

Toughbook FZ-L1 dyker upp på marknaden under hösten till ett rekommenderat pris från 1 166 euro, exklusive moms.

 

 

Föregående artikelOsynlig hårddisk
Nästa artikelNu kommer de nya Iphone XS-modellerna – bättre och dyrare än någonsin
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här