Netgear har presenterat en ny version av Orbi, bakåtkompatibel men med nya funktioner och avsedd för hemmabruk.

På mässan Mobile World Congress visas en ny modell i routerserien Orbi, avsedd för hemmabruk. Paketet Orbi RBK20 innehåller en Wi-Fi-router för hastigheter upp till 2,2 gigabit per sekund och en satellitenhet. Enheterna är parade till varandra i fabriken och ska säkerställa Wi-Fi-täckning för hem på upp till 250 kvadratmeter.

Netgear har gjort systemet ännu mer användarvänligt och inkluderar stöd för röststyrning via Amazon Alexa och Google Assistant. Appen Circle kan användas för att styra vilka enheter som ska ha tillgång till internet och vilka tider.

Orbi använder Tri-Band Fastlane3-teknik och fler än en satellit kan anslutas med samma nätverksnamn för hela nätverket. Stöd finns även för gästnätverk. Enheterna behåller den tidigare formgivningen, men har en mindre storlek med måtten 14 x 6 x 16,5 centimeter.

En router och en satellit kostar 2 800 kronor, medan en router med två satelliter betingar ett pris på 3 700 kronor. RBS20 är kompatibel med samtliga tidigare Orbi-system och satelliten kan även köpas separat.

 

 

Föregående artikelKommer inte till rätt sida
Nästa artikelAnnons: Demokratihack – Kan valprocessen skyddas?
Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här