En smart brytare, en Wi-Fi-kamera och en smart lampa med flera vita ljusinställningar är på väg från Lenovo, och de kommer alla att fungera med Alexa, Siri och Google Assistant.

Under den pågående IFA-mässan i Berlin har Lenovo visat upp en helt ny produktlinje kallad Smart Home Essentials och ger sig därmed in på marknaden för smarta hem. Det handlar om Wi-Fi-styrda enheter som kontrolleras med appen Link.

Smart Home Essentials släpps i butik hösten 2018

Smart Bulb är en smart glödlampa, där ljusstyrka och färgtemperatur kan kontrolleras. Smart Plug är ett vanligt fjärrstyrt eluttag och Smart Camera är en säkerhetskamera för fjärrövervakning. Ingenting unikt, med andra ord, men nytt för Lenovo.

Produkterna i Smart Home Essentials-serien väntas någon gång senare i höst, eller i början av 2019 för kamerans del. Vare sig priser eller tillgänglighet i Europa är fastställda ännu.

 


Läs mer om smarta hem:

w COLOURBOX17919232

Smarta hemassistenter

Filmen ”År 2001 – ett rymdäventyr” av Stanley Kubrick fick oss att fundera på när vi skulle kunna kommunicera muntligt med olika enheter. Nu…

 


Athom Homey

Test: Athom Homey

Det kanske bästa digitala navet för smarta hem, med brett stöd för olika standarder. Detta oavsett om du är ny eller van användare av smarta produkter. Athom Homey får utmärkelsen Toppklass!

Nest Cam IQ 2 webb

Vi provkör Nest Labs smarta kameror och brandvarnare

Nest Labs smarta kameror och brandvarnare lanseras i norden i dag. Men hur bra fungerar de? Vi har smygtestat och känner oss säkrare än någonsin. Och lite övervakade.

Hemkameran som känner igen dig

En ny uppkopplad kamera för det smarta hemmet bjuder på stilren formgivning och ansiktsigenkänning för att hålla koll på om det är familjen…

Anders har skrivit för Datormagazin sedan 1988. När tidningen lades ned blev det i stället High Score och därefter PC Hemma. Så småningom tillkom tidningen PC+, som efter några år slogs ihop med PC Extra och blev Datormagazin igen - cirkeln sluten. Anders är på flera sätt tidningens äldsta medarbetare och har försörjt sig på heltid som frilansare i över 20 år. Från och med 2019 arbetar han dock bara halvtid - andra halvan tillbringar han som pensionär och trivs med det.

Skriv ett svar

Skriv din kommentar
Ange ditt namn här